Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie bułeczki. Delikatne jak chmurka. Dzieci będą zachwycone i na pewno zjedzą ze smakiem. Te bułeczki są po prostu obłędne. Najlepiej smakują z konfiturą, miodem, lub kremem czekoladowym. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, lub pracy. Koniecznie spróbujcie.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 107
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 646
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 107
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 646
Składniki
Masło roztopić i zostawić do wystudzenia. Ciepłe mleko wlać do miski. dodać cukier i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wsypać mąkę, sól i dodać jajko. Na koniec wlać roztopione i przestudzone masło. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę. Podzielić na 10 części. Z każdej części uformować bułkę. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch bułek posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Tak przygotowane bułeczki zostawić na 15 minut do napuszenia
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 25 minut.