Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie bułeczki. Delikatne jak chmurka. Dzieci będą zachwycone i na pewno zjedzą ze smakiem. Te bułeczki są po prostu obłędne. Najlepiej smakują z konfiturą, miodem, lub kremem czekoladowym. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, lub pracy. Koniecznie spróbujcie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118831
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8737
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3184
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2593
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118831
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8737
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3184
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2593
Składniki
Masło roztopić i zostawić do wystudzenia. Ciepłe mleko wlać do miski. dodać cukier i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wsypać mąkę, sól i dodać jajko. Na koniec wlać roztopione i przestudzone masło. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę. Podzielić na 10 części. Z każdej części uformować bułkę. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch bułek posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Tak przygotowane bułeczki zostawić na 15 minut do napuszenia
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 25 minut.