Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite bułeczki, do których nie potrzeba już żadnych dodatków.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 191
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40369
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5198
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 191
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40369
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5198
Składniki
Ciasto: mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże oraz cukier i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy wyrośnięte drożdże oraz miękkie masło i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką, ciasto powinno ładnie odchodzić od stolnicy. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Następnie dzielimy je na róne4 części, każdą rozpłaszczyć na okrągły placek.
Nadzienie: camembert kroimy w kostkę, dodajemy starty ser żółty, serek naturalny, szczypiorek, jajko, przyprawiamy pieprzem, solą i papryką.
Na każdy placek nakładamy 1/4 farszu, brzegi sklejamy i formujemy bułeczki. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Lekko studzimy na kratce, podajemy ciepłe. Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.