Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite bułeczki, do których nie potrzeba już żadnych dodatków.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17306
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 337
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3336
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 107
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 136
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17306
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 337
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3336
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 107
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 136
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 72
Składniki
Ciasto: mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże oraz cukier i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy wyrośnięte drożdże oraz miękkie masło i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką, ciasto powinno ładnie odchodzić od stolnicy. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Następnie dzielimy je na róne4 części, każdą rozpłaszczyć na okrągły placek.
Nadzienie: camembert kroimy w kostkę, dodajemy starty ser żółty, serek naturalny, szczypiorek, jajko, przyprawiamy pieprzem, solą i papryką.
Na każdy placek nakładamy 1/4 farszu, brzegi sklejamy i formujemy bułeczki. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Lekko studzimy na kratce, podajemy ciepłe. Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.