Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite bułeczki, do których nie potrzeba już żadnych dodatków.
Ciasto: mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże oraz cukier i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy wyrośnięte drożdże oraz miękkie masło i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką, ciasto powinno ładnie odchodzić od stolnicy. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Następnie dzielimy je na róne4 części, każdą rozpłaszczyć na okrągły placek.
Nadzienie: camembert kroimy w kostkę, dodajemy starty ser żółty, serek naturalny, szczypiorek, jajko, przyprawiamy pieprzem, solą i papryką.
Na każdy placek nakładamy 1/4 farszu, brzegi sklejamy i formujemy bułeczki. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Lekko studzimy na kratce, podajemy ciepłe. Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Pyszny i prosty przepis na kurczaka. Super smaczny!
Odsłon: 5607
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 136
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 126
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 93
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 114
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale kompon...
Odsłon: 33
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 48
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 136
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 126
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 93
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 114
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale kompon...
Odsłon: 33
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 48
Składniki
Ciasto: mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże oraz cukier i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy wyrośnięte drożdże oraz miękkie masło i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką, ciasto powinno ładnie odchodzić od stolnicy. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Następnie dzielimy je na róne4 części, każdą rozpłaszczyć na okrągły placek.
Nadzienie: camembert kroimy w kostkę, dodajemy starty ser żółty, serek naturalny, szczypiorek, jajko, przyprawiamy pieprzem, solą i papryką.
Na każdy placek nakładamy 1/4 farszu, brzegi sklejamy i formujemy bułeczki. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Lekko studzimy na kratce, podajemy ciepłe. Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2183
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 1076