Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite bułeczki, do których nie potrzeba już żadnych dodatków.
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 113
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 217
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 196
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2531
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 113
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 217
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 196
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2531
Składniki
Ciasto: mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże oraz cukier i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy wyrośnięte drożdże oraz miękkie masło i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką, ciasto powinno ładnie odchodzić od stolnicy. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Następnie dzielimy je na róne4 części, każdą rozpłaszczyć na okrągły placek.
Nadzienie: camembert kroimy w kostkę, dodajemy starty ser żółty, serek naturalny, szczypiorek, jajko, przyprawiamy pieprzem, solą i papryką.
Na każdy placek nakładamy 1/4 farszu, brzegi sklejamy i formujemy bułeczki. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Lekko studzimy na kratce, podajemy ciepłe. Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 51
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1458