Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki z mieszanymi mąkami orkiszową, owsianą i pszenną chlebową z dodatkiem zakwasu żytniego. Domowe pieczywo jest nie tylko pyszne, ale i wartościowe i przede wszystkim wiemy co jemy.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9556
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3143
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6638
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9556
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3143
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6638
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. Połączyć pozostałe składniki i dodać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć folią lub ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto podzielić na 10-12 kawałków i uformować bułki. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok. 20-30 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Bułki piec ok. 20 minut góra-dół do zrumienienia. SMACZNEGO!!!