Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie upieczone, zdrowe bułeczki na śniadanie. Z podanych proporcji wychodzi 7-8 bułek.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, czarnuszkę, cukier, sól, oliwę. Wlać szklankę ciepłej, przegotowanej wody. Przykryć ściereczką. Gdy drożdże zaczną pracować zarobić ciasto. Pod przykryciem trzymać je około godziny. Po tym czasie formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić je na kolejna godzinę. Po tym czasie posmarować ciepłą wodą i posypać otrębami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 30-35 minut.