Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie upieczone, zdrowe bułeczki na śniadanie. Z podanych proporcji wychodzi 7-8 bułek.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5006
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4854
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44932
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5006
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4854
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44932
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, czarnuszkę, cukier, sól, oliwę. Wlać szklankę ciepłej, przegotowanej wody. Przykryć ściereczką. Gdy drożdże zaczną pracować zarobić ciasto. Pod przykryciem trzymać je około godziny. Po tym czasie formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić je na kolejna godzinę. Po tym czasie posmarować ciepłą wodą i posypać otrębami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 30-35 minut.