Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie upieczone, zdrowe bułeczki na śniadanie. Z podanych proporcji wychodzi 7-8 bułek.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 309
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 90
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 309
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 90
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, czarnuszkę, cukier, sól, oliwę. Wlać szklankę ciepłej, przegotowanej wody. Przykryć ściereczką. Gdy drożdże zaczną pracować zarobić ciasto. Pod przykryciem trzymać je około godziny. Po tym czasie formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić je na kolejna godzinę. Po tym czasie posmarować ciepłą wodą i posypać otrębami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 30-35 minut.