Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie upieczone, zdrowe bułeczki na śniadanie. Z podanych proporcji wychodzi 7-8 bułek.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113249
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 667
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 751
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113249
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 667
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 751
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, czarnuszkę, cukier, sól, oliwę. Wlać szklankę ciepłej, przegotowanej wody. Przykryć ściereczką. Gdy drożdże zaczną pracować zarobić ciasto. Pod przykryciem trzymać je około godziny. Po tym czasie formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić je na kolejna godzinę. Po tym czasie posmarować ciepłą wodą i posypać otrębami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 30-35 minut.