Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1072
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1072
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Składniki
Do miski wlać ciepłe mleko, dodać pokruszone drożdże cukier oraz 1 łyżkę mąki, wszystko razem dokładnie wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na 10 min do wyrośnięcia. Do drugiej miski wsypać mąkę oraz sól, następnie przelać wyrośnięte drożdże, dodać ciepłą wodę i zagnieść ciasto. Ciasto powinno być elastyczne i trochę kleić się do rąk, przełożyć je do miski wysmarowanej olejem, przykryć folią spożywczą oraz ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok 1,5h. Z wyrośniętego ciasta uformować 8 bułeczek. Ułożyć je na blaszce i oprószyć je mąką. Przykryć ściereczką i pozostawić na ok 30min. Po tym czasie na każdej bułeczce zrobić przedziałek (wykałaczką lub nożem), przykryć ściereczka i pozostawić na 10 min. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 230st i piec 15 min.