Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki pszenne kajzerki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
W misce wymieszać wszystkie składniki na rozczyn, przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut. Do garnuszka wlewamy mleko dodajemy masło i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się masła. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, sól. oraz wyrośnięty rozczyn.I zabieramy się za wyrabianie ciasta. Partiami wlewamy mleko z masłem cały czas wyrabiając. Ciasto można wyrobić ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. ( wyrabiamy kilka minut). Ciasto jest elastyczne. Odkładamy do miski lekko posmarowanej olejem. Przykrywamy i odstawiamy na godzinę. Wyjmujemy z miski dzielimy na 8 części formujemy bułki odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Robimy nacięcia nożem, przykrywamy i odstawiamy na kolejne 30 minut. Po tym czasie wkładamy bułeczki do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy ok 15 minut do ładnego zamienienia. Smacznego !