Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki A takie przygotowane od serca smakują wspaniale
Robot kuchenny,blaszką do pieczenia,szklanka, nóż
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 416
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1361
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25395
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 416
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1361
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25395
Składniki
100 g siemienia lnianego zalać 250 ml wrzątku ,wymieszać i odstawić na 30 minut.
Do liści robota wsypuję mąkę, sól i drożdże,wszystko mieszam i dodaje miód,wodę i namoczone siemie lniane. Ciasto wyrabiam za pomocą robota ok 5 minut. Gotowe ciasto odstawiamy na godzinę pod przykryciem w ciepłe
Po tym czasie ciasto przekładamy na stolnicę i formuje na kształt chlebka. Wycinam bułki i takie bułeczki przekładam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nakrywam ściereczką i zostawiam jeszcze na 40 minut
Wyrośnięte bułeczki smaruje za pomocą pędzelka wodą i posypuję mąką. Piekę w rozgrzanym piekarniku grzała góra dół temperatura 200 stopni 30 minut. Bułki są pyszne i zostają długo świeże