Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki A takie przygotowane od serca smakują wspaniale
Robot kuchenny,blaszką do pieczenia,szklanka, nóż
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13168
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2529
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4623
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13168
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2529
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3683
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4623
Składniki
100 g siemienia lnianego zalać 250 ml wrzątku ,wymieszać i odstawić na 30 minut.
Do liści robota wsypuję mąkę, sól i drożdże,wszystko mieszam i dodaje miód,wodę i namoczone siemie lniane. Ciasto wyrabiam za pomocą robota ok 5 minut. Gotowe ciasto odstawiamy na godzinę pod przykryciem w ciepłe
Po tym czasie ciasto przekładamy na stolnicę i formuje na kształt chlebka. Wycinam bułki i takie bułeczki przekładam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nakrywam ściereczką i zostawiam jeszcze na 40 minut
Wyrośnięte bułeczki smaruje za pomocą pędzelka wodą i posypuję mąką. Piekę w rozgrzanym piekarniku grzała góra dół temperatura 200 stopni 30 minut. Bułki są pyszne i zostają długo świeże