Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki A takie przygotowane od serca smakują wspaniale
Robot kuchenny,blaszką do pieczenia,szklanka, nóż
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22479
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14760
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43878
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22479
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14760
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43878
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Składniki
100 g siemienia lnianego zalać 250 ml wrzątku ,wymieszać i odstawić na 30 minut.
Do liści robota wsypuję mąkę, sól i drożdże,wszystko mieszam i dodaje miód,wodę i namoczone siemie lniane. Ciasto wyrabiam za pomocą robota ok 5 minut. Gotowe ciasto odstawiamy na godzinę pod przykryciem w ciepłe
Po tym czasie ciasto przekładamy na stolnicę i formuje na kształt chlebka. Wycinam bułki i takie bułeczki przekładam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nakrywam ściereczką i zostawiam jeszcze na 40 minut
Wyrośnięte bułeczki smaruje za pomocą pędzelka wodą i posypuję mąką. Piekę w rozgrzanym piekarniku grzała góra dół temperatura 200 stopni 30 minut. Bułki są pyszne i zostają długo świeże