Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące bułeczki z dodatkiem mąki gryczanej. Mają chrupiącą skórkę i oczywiście najlepiej smakują świeżo wypieczone!
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 326
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9631
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6038
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 326
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9631
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6038
Składniki
Drożdże, 1 łyżeczkę cukru i 2 łyżki ciepłej wody mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Potem dodajemy do reszty składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie formujemy bułeczki, posypujemy makiem i pieczemy w temperaturze 230 stopni ok 16-18 minut, aż skórka się zarumieni.