Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące bułeczki z dodatkiem mąki gryczanej. Mają chrupiącą skórkę i oczywiście najlepiej smakują świeżo wypieczone!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2486
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4671
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5256
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2486
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4671
Składniki
Drożdże, 1 łyżeczkę cukru i 2 łyżki ciepłej wody mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Potem dodajemy do reszty składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie formujemy bułeczki, posypujemy makiem i pieczemy w temperaturze 230 stopni ok 16-18 minut, aż skórka się zarumieni.