Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz, upiekłam bułki z dynią. Całe szczęście, że mam zapas puree z dyni w zamrażalniku, bo bułeczki wyszły super. Długo pozostają miękkie, są pyszne i mają piękny kolor. Krótko mówiąc, są jak malowane :)
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 368
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 914
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 338
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 159
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 368
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 914
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 338
Przepis na pyszną i zdrową sałatkę makaronową w stylu śródziemnomorskim. Idea...
Odsłon: 159
Składniki
Do miski wlać ciepłe mleko, dodać cukier i wkruszyć drożdże. Odstawić na 15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Następnie wsypać mąkę, dodać sól, puree z dyni i olej.
Wyrobić mikserem z hakami na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę, podsypaną mąką. Podzielić na siedem części i uformować bułki. Gotowe bułeczki układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Można zrobić nacięcie na krzyż, tępą stroną noża. Wierzch bułek, posmarować mlekiem i posypać pestkami dyni. Zostawić na 10-15 minut do napuszenia.
Piec w temperaturze 210 stopni, 20 minut.