Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz, upiekłam bułki z dynią. Całe szczęście, że mam zapas puree z dyni w zamrażalniku, bo bułeczki wyszły super. Długo pozostają miękkie, są pyszne i mają piękny kolor. Krótko mówiąc, są jak malowane :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23026
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 982
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23026
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 982
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Do miski wlać ciepłe mleko, dodać cukier i wkruszyć drożdże. Odstawić na 15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować. Następnie wsypać mąkę, dodać sól, puree z dyni i olej.
Wyrobić mikserem z hakami na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę, podsypaną mąką. Podzielić na siedem części i uformować bułki. Gotowe bułeczki układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Można zrobić nacięcie na krzyż, tępą stroną noża. Wierzch bułek, posmarować mlekiem i posypać pestkami dyni. Zostawić na 10-15 minut do napuszenia.
Piec w temperaturze 210 stopni, 20 minut.