Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na kolację lub śniadanko, można wykorzystać lekko podeschnięte pieczywo jak również modyfikować dodatki.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1016
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 233
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2189
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1016
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 233
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2189
Składniki
Z bułek odcinamy wierzch i wydłubujemy środek tak by powstała dość głęboka "miseczka".
Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodajemy cebule i pokrojone drobno pieczarki. Smażymy do miękkości pieczarek, przyprawiamy według uznania solą i pieprzem.Ja do swoich bułek farsz "przepuściłam" jeszcze przez takie urządzenie typu "super multi mikser"(kiedyś reklamowała do Danusia Rin), aby był drobniejszy.
Bułeczki napełniamy farszem i posypujemy startym żółtym serem i pieczemy w piekarniku w temp.około 200st.C do rozlasowania sera i zezłocenia bułek. Podajemy z keczupem lub jakimś ulubionym sosem, np. czosnkowym...