Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na kolację lub śniadanko, można wykorzystać lekko podeschnięte pieczywo jak również modyfikować dodatki.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 651
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 651
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1866
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Z bułek odcinamy wierzch i wydłubujemy środek tak by powstała dość głęboka "miseczka".
Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodajemy cebule i pokrojone drobno pieczarki. Smażymy do miękkości pieczarek, przyprawiamy według uznania solą i pieprzem.Ja do swoich bułek farsz "przepuściłam" jeszcze przez takie urządzenie typu "super multi mikser"(kiedyś reklamowała do Danusia Rin), aby był drobniejszy.
Bułeczki napełniamy farszem i posypujemy startym żółtym serem i pieczemy w piekarniku w temp.około 200st.C do rozlasowania sera i zezłocenia bułek. Podajemy z keczupem lub jakimś ulubionym sosem, np. czosnkowym...