Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe bułeczki to wypiek, który polecam każdemu ;)
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 429
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13324
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 590
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 429
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13324
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 590
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ziarna i otręby. Wyrobić ciasto drożdżowe, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 14 szt).
Uformować bułeczki, przenieść na blachę wyłożoną papierem, spłaszczyć i pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem z mlekiem i posypać ziarnami. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 45 min. Smacznego!