Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe bułeczki to wypiek, który polecam każdemu ;)
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 418
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2697
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ziarna i otręby. Wyrobić ciasto drożdżowe, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 14 szt).
Uformować bułeczki, przenieść na blachę wyłożoną papierem, spłaszczyć i pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem z mlekiem i posypać ziarnami. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 45 min. Smacznego!