Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe bułeczki to wypiek, który polecam każdemu ;)
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ziarna i otręby. Wyrobić ciasto drożdżowe, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 14 szt).
Uformować bułeczki, przenieść na blachę wyłożoną papierem, spłaszczyć i pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem z mlekiem i posypać ziarnami. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 45 min.
Smacznego!
Pierwszy etap przygotowania super burgerów lunchowych - buła. Piekłam je wiec...
Odsłon: 3030
Przepis pomoże Ci przygotować obiad, gdy zapomnisz rozmrozić mięso. Danie pr...
Odsłon: 67
Dzisiaj trochę relaksu przy kawie. Takie domowe ciasteczka są super dodatkiem...
Odsłon: 3135
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1590
Fit obiad - kasza kuskus, rolada z oliwkami i fasolka szparagowa to zdecydowa...
Odsłon: 158
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 461
Przepis pomoże Ci przygotować obiad, gdy zapomnisz rozmrozić mięso. Danie pr...
Odsłon: 67
Dzisiaj trochę relaksu przy kawie. Takie domowe ciasteczka są super dodatkiem...
Odsłon: 3135
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1590
Fit obiad - kasza kuskus, rolada z oliwkami i fasolka szparagowa to zdecydowa...
Odsłon: 158
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 461
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ziarna i otręby. Wyrobić ciasto drożdżowe, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 14 szt).
Uformować bułeczki, przenieść na blachę wyłożoną papierem, spłaszczyć i pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem z mlekiem i posypać ziarnami. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 45 min. Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Stary przepis. Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim
Pieczywo
Chleb z kaszy jaglanej
Pieczywo
Bułeczki pszenne z nadzieniem pieczarkowym
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Stary przepis. Chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim
Od dawna wypiekam co tydzień chleb żytnio-pszenny na zakwasie żytnim do własn...
Odsłon: 5907
Chleb z kaszy jaglanej
Chleb z kaszy jaglanej to wyjątkowo smaczne, domowe pieczywo, które przygotow...
Odsłon: 2065