Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe bułeczki to wypiek, który polecam każdemu ;)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2989
Polecam.
Odsłon: 1762
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2989
Polecam.
Odsłon: 1762
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ziarna i otręby. Wyrobić ciasto drożdżowe, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 14 szt).
Uformować bułeczki, przenieść na blachę wyłożoną papierem, spłaszczyć i pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem z mlekiem i posypać ziarnami. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 45 min. Smacznego!