Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają piękny kolor, są pyszne , wspaniale smakują z grillowanymi warzywami. Robi się je szybko.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 914
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 949
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1698
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14620
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 914
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 949
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1698
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14620
Składniki
Odważną soczewicę, wypłakać i przełożyć do garnka, zalać wodą i odstawić na kilka godzin ( ja moczyłam ziarna całą noc). Następnie przecedzić i przepłukać pod bieżącą wodą. Przełożyć do garnka i zblendować. Dodać resztę składników i wymieszać łyżką. Formować bułeczki po około 100 g ciasta. Bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać dowolnymi ziarnami. Piec w 180 st.C 30 minut.