Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdjęcie zrobione przed upieczeniem, bo niestety potem nie zdążyłam :) chałka znikła... ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5235
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11638
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5235
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11638
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Wszystkie składniki razem wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć je na stolnicę jeszcze raz przerobić i podzielić na 3 części. Z każdej części ciasta uformować rulon, następnie na końcu połączyć wszystkie 3 rulony i zaplatać warkocz. Gotowy warkocz przełożyć na blaszkę, pomalować rozkłóconym jajkiem i odstawić do wyrośnięcia. Następnie piec w 180 stopniach ok 30-40 minut. Smacznego