Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, miękka, puszysta chałka z chrupiącą skórką o cynamonowym aromacie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Misę maszynki i mieszadło smarujemy olejem. Wkładamy składniki w następującej kolejności: mokre - suche - drożdże. Ustawiamy maszynę na program na białe lekkie pieczywo (lub słodkie). U mnie najlepiej sprawdza się program French albo Sweet. Resztę zrobi za nas automat.
Po upieczeniu chałkę wyjmujemy i zostawiamy do ostudzenia na kratce wyłożonej papierem śniadaniowym. Pieczywo jest wyjątkowo lekkie i puszyste, ale nie kruszy się.