Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, miękka, puszysta chałka z chrupiącą skórką o cynamonowym aromacie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 15659
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9449
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2039
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4045
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 622
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 307
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 15659
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9449
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2039
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4045
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 622
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 307
Składniki
Misę maszynki i mieszadło smarujemy olejem. Wkładamy składniki w następującej kolejności: mokre - suche - drożdże. Ustawiamy maszynę na program na białe lekkie pieczywo (lub słodkie). U mnie najlepiej sprawdza się program French albo Sweet. Resztę zrobi za nas automat.
Po upieczeniu chałkę wyjmujemy i zostawiamy do ostudzenia na kratce wyłożonej papierem śniadaniowym. Pieczywo jest wyjątkowo lekkie i puszyste, ale nie kruszy się.