Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo zdrowy, domowy chlebek, który jest pieczony z 3 rodzajów mąk. Polecam, bo jest naprawdę pyszny!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2077
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4063
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2077
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4063
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zlać kilkoma łyżkami ciepłej wody i dodać 2-3 łyżki mąki pszennej. Wymieszać i pozostawić na ok. 10-15 min, aż zaczyn "ruszy". Następnie dodać wszystkie mąki, sól i resztę ciepłej wody oraz siemię lniane. Wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce na ok. 50-60 min. Gotowe przełożyć do keksówki wysmarowanej oliwą.
Pozostawić jeszcze na ok. 25-30 min. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min. Smacznego!