Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo zdrowy, domowy chlebek, który jest pieczony z 3 rodzajów mąk. Polecam, bo jest naprawdę pyszny!
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105435
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105435
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zlać kilkoma łyżkami ciepłej wody i dodać 2-3 łyżki mąki pszennej. Wymieszać i pozostawić na ok. 10-15 min, aż zaczyn "ruszy". Następnie dodać wszystkie mąki, sól i resztę ciepłej wody oraz siemię lniane. Wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce na ok. 50-60 min. Gotowe przełożyć do keksówki wysmarowanej oliwą.
Pozostawić jeszcze na ok. 25-30 min. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min. Smacznego!