Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo zdrowy, domowy chlebek, który jest pieczony z 3 rodzajów mąk. Polecam, bo jest naprawdę pyszny!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9491
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1411
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9491
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1411
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zlać kilkoma łyżkami ciepłej wody i dodać 2-3 łyżki mąki pszennej. Wymieszać i pozostawić na ok. 10-15 min, aż zaczyn "ruszy". Następnie dodać wszystkie mąki, sól i resztę ciepłej wody oraz siemię lniane. Wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce na ok. 50-60 min. Gotowe przełożyć do keksówki wysmarowanej oliwą.
Pozostawić jeszcze na ok. 25-30 min. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min. Smacznego!