Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ograniczasz węglowodany? W twojej diecie pojawia się siemię lniane? W takim razie chleb bez węglowodanów w tej wersji na pewno ci się spodoba!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5524
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3988
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 108
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 684
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5524
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3988
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 108
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 684
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca i wrząca.
Jajka umieść w dużej misce. Przelej rozpuszczone masło. Dodaj siemię lniane zmielone i w ziarenkach, słonecznik i orzechy włoskie (jeśli używasz). Wsyp sól oraz proszek do pieczenia. Na koniec wlej ciepłą wodę. Całość zmiksuj na średnich obrotach aż masa zrobi się dość puszysta, a składniki się wymieszają. Weź do ręki łyżkę i wyrabiaj ciasto jeszcze przez chwilę.
Z masy uformuj bochenek chleba w formie do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut.