Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ograniczasz węglowodany? W twojej diecie pojawia się siemię lniane? W takim razie chleb bez węglowodanów w tej wersji na pewno ci się spodoba!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2326
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3355
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1413
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2149
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2326
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3355
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1413
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2149
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca i wrząca.
Jajka umieść w dużej misce. Przelej rozpuszczone masło. Dodaj siemię lniane zmielone i w ziarenkach, słonecznik i orzechy włoskie (jeśli używasz). Wsyp sól oraz proszek do pieczenia. Na koniec wlej ciepłą wodę. Całość zmiksuj na średnich obrotach aż masa zrobi się dość puszysta, a składniki się wymieszają. Weź do ręki łyżkę i wyrabiaj ciasto jeszcze przez chwilę.
Z masy uformuj bochenek chleba w formie do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut.