Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ograniczasz węglowodany? W twojej diecie pojawia się siemię lniane? W takim razie chleb bez węglowodanów w tej wersji na pewno ci się spodoba!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8389
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8389
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca i wrząca.
Jajka umieść w dużej misce. Przelej rozpuszczone masło. Dodaj siemię lniane zmielone i w ziarenkach, słonecznik i orzechy włoskie (jeśli używasz). Wsyp sól oraz proszek do pieczenia. Na koniec wlej ciepłą wodę. Całość zmiksuj na średnich obrotach aż masa zrobi się dość puszysta, a składniki się wymieszają. Weź do ręki łyżkę i wyrabiaj ciasto jeszcze przez chwilę.
Z masy uformuj bochenek chleba w formie do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut.