Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ograniczasz węglowodany? W twojej diecie pojawia się siemię lniane? W takim razie chleb bez węglowodanów w tej wersji na pewno ci się spodoba!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1326
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 775
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1326
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 775
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca i wrząca.
Jajka umieść w dużej misce. Przelej rozpuszczone masło. Dodaj siemię lniane zmielone i w ziarenkach, słonecznik i orzechy włoskie (jeśli używasz). Wsyp sól oraz proszek do pieczenia. Na koniec wlej ciepłą wodę. Całość zmiksuj na średnich obrotach aż masa zrobi się dość puszysta, a składniki się wymieszają. Weź do ręki łyżkę i wyrabiaj ciasto jeszcze przez chwilę.
Z masy uformuj bochenek chleba w formie do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut.