Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3713
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 130
Składniki
Mąkę przesiać do miski,dodać sól,cukier i mieszankę(2 i pół szklanki),wymieszać,dodać drożdże rozpuszczone w małej ilości wody i ciepłą wodę.Wymieszać-najlepiej ręką
Ciasto chlebowe wyłożyć do dwóch keksówek wysmarowanych smalcem i zostawić na około20 min do wyrośnięcia.Piec około 80 minut w 180 stopniach,po upieczeniu chleby zwilżyć z wierzchu wodą i zawinąć w lnianą sciereczkę-odstawić do ostudzenia a potem już tylko zajadać ze smakiem:-)