Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis dostałam od mojej mamy, jest łatwy do zrobienia i szybki, można powiedzieć "na niespodziewanych gości" ;)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 187
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104531
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 187
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104531
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9052
Składniki
Robimy zaczyn z drożdży: - pokruszone drożdże zalewamy 2 łyżkami wody, dodajemy cukier,dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 min aż zaczną "pracować"
- do miski wsypujemy obydwie mąki, sól, siemię lniane i otręby, mieszamy - wlewamy olej i zaczyn drożdżowy oraz wodę (ja daję wodę w temperaturze pokojowej) - mieszamy łyżką aż wszystkie składniki się połączą.
- rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni - przekładamy ciasto do blaszki "keksówki" (jeśli musicie wyłóżcie blaszkę papierem do pieczenia) - pozwalamy mu trochę podrosnąć - pieczemy chleb 1 godz w 200 stopniach Po upieczeniu wyjmujemy na kratę i pozwalamy mu ostygnąć. Smacznego :)