Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma większej frajdy jak upiec własny chleb... Ten przepis jest prosty i zawsze wychodzi przepyszne pieczywo
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 528
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 304
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 402
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 185
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 528
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 304
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 402
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 185
Składniki
W wodzie rozpuścić drożdże, zasypać łyżką mąki i poczekać z 15 – 20 minut aż zaczną pracować.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, wyrobić jednolite ciasto. Przykryć ściereczką do wyrośnięcia (około 2 godziny).
Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, uformować chleb i przełożyć do blaszek (wymiary 12x24 cm) wysmarowanych olejem i wysypanych otrębami żytnimi albo pszennymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika, po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 st.
Po około godzinie, chleby wyjąć z blaszek i położyć na kratce, piec przez następne 20 minut (ten krok można ominąć). Gotowe chleby zostawić jeszcze w gorącym piekarniku na parę minut.