Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sprawdzony przepis na domowe pieczywo. Ciekawym składnikiem jest jak nazwa wskazuje – żurek :) Przygotowanie nie jest skomplikowane – jednak jak to w przypadku pieczywa musimy trochę odczekać, by ciasto wyrosło. Ale opłaca się :)
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 73
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 656
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 71
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 73
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 656
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 71
Składniki
Wszystkie składniki wsypujemy do miski i dobrze wyrabiamy ciasto (jak jest zbyt twarde może dodać odrobinę więcej żurku płynnego). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Następnie znów wyrabiamy krótką chwilę, przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 45-50 min. (do suchego patyczka).