Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sprawdzony przepis na domowe pieczywo. Ciekawym składnikiem jest jak nazwa wskazuje – żurek :) Przygotowanie nie jest skomplikowane – jednak jak to w przypadku pieczywa musimy trochę odczekać, by ciasto wyrosło. Ale opłaca się :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11941
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 122
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8687
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155401
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11941
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 122
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8687
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155401
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Składniki
Wszystkie składniki wsypujemy do miski i dobrze wyrabiamy ciasto (jak jest zbyt twarde może dodać odrobinę więcej żurku płynnego). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Następnie znów wyrabiamy krótką chwilę, przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 45-50 min. (do suchego patyczka).