Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chleb nadziewany mielonym indykiem"
Polecam.
Odsłon: 97
Szybka i smaczna
Odsłon: 13677
Polecam.
Odsłon: 97
Szybka i smaczna
Odsłon: 13677
Składniki
<strong>Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina</strong>
Środek chleba wydrąż, nie naruszając skórki. Mielonego indyka wyrób z surowym jajkiem, natką i szczypior kiem, przypraw (jeśli potrzeba, wsyp łyżkę bułki tartej). Napełnij chleb, wkładając do środka jajka na twardo.
Formę wyłóż liśćmi kapu sty. Ułóż chleb, obficie skrop wodą, przykryj liśćmi kapusty. Piecz ok. godziny w 180°C. Chleb ostudź, wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie