Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie am to jak domowe, zdrowe pieczywo z dodatkiem ziaren...Polecam!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 484
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10016
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13458
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2720
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 484
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10016
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13458
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2720
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i odczekać kilka minut. Następnie dodać kilka łyżek ciepłej wody i maki orkiszowej, wymieszać. Pozostawić na ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto od razu przekładamy do prostokątnej foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Pozostawiamy na ok. 60 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Przed pieczeniem chlebek smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy w temp. ok. 200 stopni przez ok. 50 min. Smacznego!