Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie am to jak domowe, zdrowe pieczywo z dodatkiem ziaren...Polecam!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i odczekać kilka minut. Następnie dodać kilka łyżek ciepłej wody i maki orkiszowej, wymieszać. Pozostawić na ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto od razu przekładamy do prostokątnej foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Pozostawiamy na ok. 60 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Przed pieczeniem chlebek smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy w temp. ok. 200 stopni przez ok. 50 min. Smacznego!