Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie am to jak domowe, zdrowe pieczywo z dodatkiem ziaren...Polecam!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i odczekać kilka minut. Następnie dodać kilka łyżek ciepłej wody i maki orkiszowej, wymieszać. Pozostawić na ok. 10 min. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto od razu przekładamy do prostokątnej foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Pozostawiamy na ok. 60 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Przed pieczeniem chlebek smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy w temp. ok. 200 stopni przez ok. 50 min. Smacznego!