Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo to moja miłość. Tym razem smaczny i prosty chleb pełnoziarnisty.
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 177
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku...
Odsłon: 1191
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z ki...
Odsłon: 264
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 177
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku...
Odsłon: 1191
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z ki...
Odsłon: 264
Składniki
Drożdże wkruszyć do ciepłego mleka, dodać miód i wymieszać. Odstawić na 15 minut. Do miski wsypać obie mąki, sól i słonecznik. Wymieszać. Wlać zaczyn drożdżowy i ciepłą wodę. Wyrobić mikserem z hakami. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut. Następnie przełożyć, do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Wierzch chlebów, posmarować mlekiem lub wodą, posypać słonecznikiem i delikatnie mąką. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na 15-20 minut.
Wstawić do piekarnika, nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec 1 godzinę. Po upieczeniu chleby od razu wyciągnąć z foremek.