Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, chrupiący chlebuś jest najlepszy :) Ten jest bardzo prosty w wykonaniu i zawsze wychodzi. A co najciekawsze - rośnie w lodówce całą noc :) Jak upieczecie go raz - zagości w Waszym menu na stałe!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3776
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3776
Składniki
Wieczorem wszystkie składniki wsypujemy do dużej miski, mieszamy razem łyżką, przykrywamy pokrywką lub folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki (miska-lub garnek- musi być naprawdę spora, bo ciasto rośnie i może nam się rozlać po lodówce).
Następnego dnia rano podsypujemy blat mąką i krótko zagniatamy ciasto. Następnie odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30-40 min. Piekarnik nagrzewamy razem z garnkiem i pokrywką (nie miałam garnka do zapiekania więc wykorzystałam naczynie żaroodporne) do 220 stopni. Do gorącego garnka/naczynia wkładamy nasze ciasto, przykrywamy pokrywką i pieczemy w 200 stopniach 35 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 20 minut. A potem możemy zajadać nasz smakowity chlebuś :)