Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny codzienny chleb, dobrze wyrośnięty z chrupiącą skórką.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 581
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 206
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 386
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5173
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 219
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 581
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 206
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 386
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5173
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 219
Składniki
Wszystkie składniki oprócz masła wymieszaj i wyrób jednolite i elastyczne ciasto Pod koniec dodaj miękkie masło i wyrabiaj dalej aż dobrze połączy się z ciastem Ciasto przełóż do dużej miski, przykryj szczelnie folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 1-1,5 godziny
Po wyrośnięciu ciasto zbij dłonią i przerób przez chwilę Uformuj jeden lub dwa bochenki (zobacz film), przykryj ściereczką i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na ok. 30 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 230°C na 10 min, następnie zmniejsz temp. do 200°C i piecz jeszcze 20-25 min