Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny codzienny chleb, dobrze wyrośnięty z chrupiącą skórką.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12940
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8047
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2185
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 727
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12940
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8047
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2185
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 727
Składniki
Wszystkie składniki oprócz masła wymieszaj i wyrób jednolite i elastyczne ciasto Pod koniec dodaj miękkie masło i wyrabiaj dalej aż dobrze połączy się z ciastem Ciasto przełóż do dużej miski, przykryj szczelnie folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 1-1,5 godziny
Po wyrośnięciu ciasto zbij dłonią i przerób przez chwilę Uformuj jeden lub dwa bochenki (zobacz film), przykryj ściereczką i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na ok. 30 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 230°C na 10 min, następnie zmniejsz temp. do 200°C i piecz jeszcze 20-25 min