Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny codzienny chleb, dobrze wyrośnięty z chrupiącą skórką.
Domowy chleb nie przypomina tego, który kupujemy w sklepach. Aby się o tym pr...
Odsłon: 9863
Najprostszy przepis na szybkie upieczenie dwóch półkilowych bochenków, bardzo...
Odsłon: 2352
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12522
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 746
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 123
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 357
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12522
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 746
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 123
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 357
Składniki
Wszystkie składniki oprócz masła wymieszaj i wyrób jednolite i elastyczne ciasto Pod koniec dodaj miękkie masło i wyrabiaj dalej aż dobrze połączy się z ciastem Ciasto przełóż do dużej miski, przykryj szczelnie folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 1-1,5 godziny
Po wyrośnięciu ciasto zbij dłonią i przerób przez chwilę Uformuj jeden lub dwa bochenki (zobacz film), przykryj ściereczką i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na ok. 30 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 230°C na 10 min, następnie zmniejsz temp. do 200°C i piecz jeszcze 20-25 min
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 320
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1905