Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny codzienny chleb, dobrze wyrośnięty z chrupiącą skórką.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 102
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 82
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 102
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 82
Składniki
Wszystkie składniki oprócz masła wymieszaj i wyrób jednolite i elastyczne ciasto Pod koniec dodaj miękkie masło i wyrabiaj dalej aż dobrze połączy się z ciastem Ciasto przełóż do dużej miski, przykryj szczelnie folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 1-1,5 godziny
Po wyrośnięciu ciasto zbij dłonią i przerób przez chwilę Uformuj jeden lub dwa bochenki (zobacz film), przykryj ściereczką i pozostaw do ponownego wyrośnięcia na ok. 30 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 230°C na 10 min, następnie zmniejsz temp. do 200°C i piecz jeszcze 20-25 min