Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki i aromatyczny chleb na drożdżach.
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 54
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1212
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15687
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 62
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1924
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 54
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1212
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15687
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 62
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1924
Składniki
Do ciepłej wody dodaję drożdże i cukier. Całość dokładanie mieszam i pozostawiam ciepłym miejscu na kilkanaście minut. Do miski wsypuję mąkę, sól i prażoną cebulę.
Do miski z suchymi składnikami dodaje zaczyn i olej. Ciasto zagniatam kilka minut i przekładam do wysmarowanej formy. Pozostawiam do wyrośnięcia na minimum 30 minut. Wyrośnięte ciasto piekę w 180 stopniach przez około 20-25 minut.