Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki i aromatyczny chleb na drożdżach.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 418
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 398
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1484
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5734
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 418
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 398
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1484
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5734
Składniki
Do ciepłej wody dodaję drożdże i cukier. Całość dokładanie mieszam i pozostawiam ciepłym miejscu na kilkanaście minut. Do miski wsypuję mąkę, sól i prażoną cebulę.
Do miski z suchymi składnikami dodaje zaczyn i olej. Ciasto zagniatam kilka minut i przekładam do wysmarowanej formy. Pozostawiam do wyrośnięcia na minimum 30 minut. Wyrośnięte ciasto piekę w 180 stopniach przez około 20-25 minut.