Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki i aromatyczny chleb na drożdżach.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94261
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2841
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94261
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2841
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Składniki
Do ciepłej wody dodaję drożdże i cukier. Całość dokładanie mieszam i pozostawiam ciepłym miejscu na kilkanaście minut. Do miski wsypuję mąkę, sól i prażoną cebulę.
Do miski z suchymi składnikami dodaje zaczyn i olej. Ciasto zagniatam kilka minut i przekładam do wysmarowanej formy. Pozostawiam do wyrośnięcia na minimum 30 minut. Wyrośnięte ciasto piekę w 180 stopniach przez około 20-25 minut.