Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chleb szpinakowy"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 465
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 465
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Składniki
Przesianą mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem i solą. Wlej szklankę ciepłej wody, zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Szpinak podduś na maśle, przypraw. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, posmaruj szpinakiem. Zwiń z obu stron do środka. Posmaruj żółtkiem. Piecz 45 min w 180°C.
Czas przygotowania: 75 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 0,60 zł.
Przepis przysłała Agnieszka Trzcińska z Kalisza.