Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chleb szpinakowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Składniki
Przesianą mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem i solą. Wlej szklankę ciepłej wody, zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Szpinak podduś na maśle, przypraw. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, posmaruj szpinakiem. Zwiń z obu stron do środka. Posmaruj żółtkiem. Piecz 45 min w 180°C.
Czas przygotowania: 75 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 0,60 zł.
Przepis przysłała Agnieszka Trzcińska z Kalisza.