Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawicznie na domowe kanapki dla całej rodziny? Bez dodatku oleju i masła!
Forma o wielkości ok. 21 × 21 cm.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 130
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 370
Pyszna jogurtowa babka z budyniem to kolejna propozycja na świąteczne tradycy...
Odsłon: 36096
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 130
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 370
Pyszna jogurtowa babka z budyniem to kolejna propozycja na świąteczne tradycy...
Odsłon: 36096
Składniki
Wodę podgrzej, aby była ciepła, ale nie gorąca.
Do dużej miski wsyp obydwie mąki, wkrusz drożdże, zalej wodą. Wsyp sól i cukier. Wyrabiaj ciasto przez około 15 minut. Na końcu konsystencja będzie dość luźna. Odstaw do podwojenia objętości, czyli około 40-50 minut.
Jeśli to możliwe, na spód koszyka wylej odrobinę wody. Dzięki temu chleb będzie jeszcze bardziej puszysty. Przygotuj foremkę o wymiarach około 21 × 21 cm, w zależności od tego, jaka mieści się w twoim urządzeniu. Oprósz ją delikatnie mąką.
Ciasto przełóż do formy. Odstaw do drugiego wyrośnięcia jeszcze na 15 minut. Wierzch nasmaruj roztopionym masłem.
Włóż chleb do frytkownicy beztłuszczowej. Piecz w 185 stopniach Celsjusza przez 30 minut.