Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z mąki kukurydzianej jest idealny dla osób na diecie bezglutenowej. Świetnie też sprawdzi się jako urozmaicenie w codziennej diety opartej na chlebach pszennych czy żytnich. Do przygotowania chlebka potrzebujesz dosłownie kilku składników i chwili wolnego czasu.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1437
Polecam.
Odsłon: 229
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 46
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1437
Polecam.
Odsłon: 229
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 46
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Składniki
Odlej 100 ml mleka do małego garnuszka, lekko podgrzej. Do ciepłego mleka wkrusz drożdże, dodaj łyżeczkę cukru i wymieszaj. Odstaw na 5 minut.
W dużej misce umieść mąkę kukurydzianą, wsyp szczyptę soli, następnie dodaj zaczyn drożdżowy, resztę mleka i jajka. Całość dokładnie wymieszaj.
Gdy składniki się połączą wyrób gładkie ciasto.
Foremkę natłuść masłem klarowanym, przełóż ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.
Po upływie czasu włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez 40 minut.