Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z mąki kukurydzianej jest idealny dla osób na diecie bezglutenowej. Świetnie też sprawdzi się jako urozmaicenie w codziennej diety opartej na chlebach pszennych czy żytnich. Do przygotowania chlebka potrzebujesz dosłownie kilku składników i chwili wolnego czasu.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 53
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 95
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 98
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 53
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 95
Składniki
Odlej 100 ml mleka do małego garnuszka, lekko podgrzej. Do ciepłego mleka wkrusz drożdże, dodaj łyżeczkę cukru i wymieszaj. Odstaw na 5 minut.
W dużej misce umieść mąkę kukurydzianą, wsyp szczyptę soli, następnie dodaj zaczyn drożdżowy, resztę mleka i jajka. Całość dokładnie wymieszaj.
Gdy składniki się połączą wyrób gładkie ciasto.
Foremkę natłuść masłem klarowanym, przełóż ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.
Po upływie czasu włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez 40 minut.