Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny chlebek.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8636
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3062
Polecam.
Odsłon: 1859
Polecam.
Odsłon: 539
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8636
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3062
Polecam.
Odsłon: 1859
Polecam.
Odsłon: 539
Składniki
W misce zasyp drożdże cukrem i poczekaj aż sie rozpuszczą. Do rozpuszczonych drożdży dodaj wodę i sól, wszystko razem wymieszaj mikserem z końcówkami do ugniatania ciasta . Na końcu dodaj mąkę, wszystko razem mieszaj przez około 3 minuty, a następnie odstaw do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wymieszaj porządnie cisto i przełóż je na wysmarowaną olejem dużą foremkę. Piec w temperaturze 200'C przez około 1 godziny i 15 minut.