Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 804
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 804
Składniki
Zmiksuj pomidorowego pesto. Posól. Do miski wsyp pokruszone drożdże, 2 łyżki mąki, odrobinę ciepłej wody. Wymieszaj. Kiedy wyrośnie, dodaj pozostałe . Wyrób ciasto, nakryj, odstaw do wyrośnięcia. Po 30 minutach ponownie zagnieć i znów odstaw.
Na stolnicy rozwałkuj ciasto. Posmaruj w połowie pesto bazyliowym i pomidorowym. Zwiń w rulon, włóż do formy.
Po wyrośnięciu, wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 40 min w temp. 180°C. Wyjmij chleb z formy, skrop zimną wodą. Nakryj ściereczką i odstaw, by ostygł.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Bella Relaks