Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny w smaku dzięki zwykłej pokrzywie :)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 22
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 477
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 965
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 234
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 22
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 477
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 965
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 234
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki z wyjątkiem wody. Wodę trzeba dodawać w trakcie wyrabiania chleba mikserem, żeby ciasto nie wyszło zbyt luźne. Dokładnie wyrobić chleb i odstawić do wyrośnięcia. Gdy chleb wyrośnie to przełożyć go do 2 keksówek wyłożonych papierem pergaminowym. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy chleb jest już gotowy do pieczenia należy skropić go wodą czynność powtórzyć 2x w ciągu pieczenia (skórka będzie wtedy lśniąca i chrupiąca). Piec w 180 stopniach przez 1h i 10 min.