Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny w smaku dzięki zwykłej pokrzywie :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1023
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1023
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki z wyjątkiem wody. Wodę trzeba dodawać w trakcie wyrabiania chleba mikserem, żeby ciasto nie wyszło zbyt luźne. Dokładnie wyrobić chleb i odstawić do wyrośnięcia. Gdy chleb wyrośnie to przełożyć go do 2 keksówek wyłożonych papierem pergaminowym. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy chleb jest już gotowy do pieczenia należy skropić go wodą czynność powtórzyć 2x w ciągu pieczenia (skórka będzie wtedy lśniąca i chrupiąca). Piec w 180 stopniach przez 1h i 10 min.