Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny w smaku dzięki zwykłej pokrzywie :)
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3967
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 144
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 567
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 374
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3967
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 144
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 567
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 374
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki z wyjątkiem wody. Wodę trzeba dodawać w trakcie wyrabiania chleba mikserem, żeby ciasto nie wyszło zbyt luźne. Dokładnie wyrobić chleb i odstawić do wyrośnięcia. Gdy chleb wyrośnie to przełożyć go do 2 keksówek wyłożonych papierem pergaminowym. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy chleb jest już gotowy do pieczenia należy skropić go wodą czynność powtórzyć 2x w ciągu pieczenia (skórka będzie wtedy lśniąca i chrupiąca). Piec w 180 stopniach przez 1h i 10 min.