Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mokry chlebek, warty wypróbowania. Bardzo łatwe do zrobienia z serii chlebów na zakwasie.
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 269
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 19543
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5487
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 155
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 269
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 19543
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5487
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 155
Składniki
Drożdże i cukier rozpuścić w wodzie, odstawić na 15 minut. Następnie dodać do niego 375 g mąki białej, zakwas, sól i ocet. Wymieszać, przykryć i odstawić na jakieś 45 min.
Dodać pozostałą mąkę i zagnieść luźne ciasto. Przelać do keksówki, odstawić aby urosło na jakieś 1,5- 2h. Można posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w temperaturze 230ºC przez 10 minut, następnie zmniejszyć do 200ºC i piec kolejne 35 minut. Przepis pochodzi z mojewypieki.blox.pl