Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny i smaczny chlebek ziołowy. Idealny do dzielenia. Fantastyczny dodatek do sałatek lub grilla. Chlebek jest bardzo łatwy do przygotowania i jest pyszny, zdecydowany faworyt w naszym domu.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1625
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 109
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 185
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1625
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 109
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 185
Składniki
WYKONANIE: DO MISKI WRZUCIĆ MĄKĘ, WODE, OLEJ, SÓL CUKIER I DROŻDŻE. CAŁOŚĆ WYROBIĆ RĘCZNIE LUB ROBOTEM KUCHENNYM. WYROBIONE CIASTO ODSTAWIĆ NA BOK DO WYROŚNIĘCIA (MIN. 30 MIN), A W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ MASŁO.
CEBULE POKROIC W DROBNA KOSTKĘ. POSIEKAĆ RÓWNIEŻ PRZYGOTOWANE ZILOLA. MIEKKIE MASLO WYMIESZAC W MISCE Z ZIOŁAMI, CEBULA, ROZGNIECIONYM CZOSNKIEM I SOLA.
WYROŚNIĘTE CIASTO WYŁOŻYĆ NA STOLNICE, CHWILE WYROBIC A NASTEPNIE ROWALKOWAC NA CIENKI PLACEK. NA ROZWAŁKOWANYM CIEŚCIE ROZSMAROWAĆ RÓWNO MASŁO Z ZIOŁAMI. PLACEK POKROIĆ W PASKI. PASKI GRUBE NA WYSOKOŚĆ TORTOWNICY. GOTOWE PASKI ZŁOŻYĆ W HARMONIJKĘ I UKŁADAĆ JEDEN OBOK DRUGIEGO W TORTOWNICY, WYLOZONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA. ODSTAWIĆ NA 15 MINUT W CIEPŁE MIEJSCE ABY PONOWNIE WYROSŁO. PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU, TEMP.180 ST. C. PRZEZ OKOŁO 30 MIN. PODAWAC CIEPLY SMACZNEGO!