Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrywany chlebek doskonała przekaska na imprezę
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Dno tortownicy (Ø 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.
Musztardę i ketchup, wymieszać razem w miseczce. Ser rozdrobnić i odstawić w misce na bok, ogórki zetrzeć na tarce- również odstawić.
Mąkę, wodę, drożdże, cukier, sól i olej wyrobić razem dokładnie, aby ciasto było elastyczne.
Następnie ciasto rozwałkować na prostokąt. Całą powierzchnię ciasta posmarować mieszanką musztardy i ketchupu, następnie posypać prażoną cebulką i ogórkami. Ciasto pokroić w pasy o szerokości ok. 5 cm, ułożyć na nich kabanosy i posypać rozdrobnionym serem.
Pasy ciasta zwijać w luźne rulony i kolejno przekładać do przygotowanej wcześniej tortownicy. Składniki nadzienia, które wypadły na blat umieścić na cieście.
Tortownicę odstawić na 15-20 min. W tym czasie rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Piec 40-45 min (180°C)