Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebek razowy z orzechami i suszonymi pomidorami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 834
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 104
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9229
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 834
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 104
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9229
Składniki
Obie mąki wymieszaj z drożdżami. Dodaj sól oraz ocet. Wlej ok. 1 i 1/3 szkl. ciepłej wody. Dobrze wyrób. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Orzechy i pestki słonecznika zrumień na suchej patelni. Szynkę i pomidory pokrój na kawałki.
Przygotowane dodaj do wyrośniętego ciasta. Ponownie je zagnieć. Uformuj bochenek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Odstaw jeszcze raz do wyrośnięcia. Posmaruj wodą. Piecz ok. 50 minut w temp. 200oC.Źródło: Naj