Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebek razowy z orzechami i suszonymi pomidorami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14033
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14033
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Obie mąki wymieszaj z drożdżami. Dodaj sól oraz ocet. Wlej ok. 1 i 1/3 szkl. ciepłej wody. Dobrze wyrób. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Orzechy i pestki słonecznika zrumień na suchej patelni. Szynkę i pomidory pokrój na kawałki.
Przygotowane dodaj do wyrośniętego ciasta. Ponownie je zagnieć. Uformuj bochenek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Odstaw jeszcze raz do wyrośnięcia. Posmaruj wodą. Piecz ok. 50 minut w temp. 200oC.Źródło: Naj