Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne chlebki,robi się je ekspresowo ,są pulchniutkie ,nadziewane p pysznym farszem serowym-polecam
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Do mleka dodajemy sodę-mieszamy dokładnie. Dodajemy sól i mąkę-zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto dzielimy na kilkanaście małych kawałków. FARSZ składniki mieszamy z sobą :) Kawałek ciasta wałkujemy i na jego środek dajemy trochę farszu,brzegi składamy do środka,przyciskamy i rozpłaszczamy lekko placuszek Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor *smażymy na średnim ogniu by chlebki się nie spaliły a w środku były surowe. W smażeniu pięknie rosną I gotowe ;) Polecam pyszna i bardzo sycąca przekąska :)