Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebowe babeczki z jajkiem i szynką"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 137
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 137
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. Wałkiem do ciasta rozwałkuj cienko kromki chleba. Foremki do muffinów (lub papilotki) posmaruj olejem, a następnie umieść w nich chlebowe placuszki (trochę przykrój, jeśli będą za duże). Posmaruj je olejem również z wierzchu i dociśnij do ścianek.
Pokrój szynkę na cienkie paski, ułóż na chlebie i posyp połową startego sera. Ostrożnie wbij na wierzch jajka i posyp resztą sera. Wstaw minitarty do gorącego piekarnika i zapiekaj 20-25 minut lub do czasu, aż białka się zetną, a chleb zrobi się chrupiący.
Podawaj z listkami zielonej sałaty i pokrojonym w kostkę ogórkiem.
<strong>Czas przygotowania: ok. 40 minut, 6 szt., 300 kcal/szt., koszt: 3 zł/szt.</strong>Źródło: Olivia