Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chrupiące bułeczki pszenne. Miękkie, puszyste i z chrupiącą skórką. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9556
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3142
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9556
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3142
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
Składniki
• Do ciepłej wody dodajemy drożdże oraz cukier mieszamy i pozostawiamy przez 10 minut • Do misy dodajemy: mąkę, sól, masło oraz zaczyn drożdżowy, wyrabiamy ręcznie lub w mikserze planetarnym mieszadłem typu hak przez 5 minut • Po wyrobieniu ciasto powinno być gładkie, miękkie i elastyczne • Ciasto odstawiamy na 40 minut, po tym czasie formujemy kajzerki i odstawiamy na kolejne 30 min do wyrośnięcia • Pieczemy przez 17-20 minut w temp 210 stopniach