Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto - chlebek bananowy
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 256
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2381
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4564
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 96
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1532
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 256
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2381
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4564
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 96
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1532
Składniki
W misce przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce rozgniatamy banany przy użyciu widelca. Dodajemy jajko, olej i cukier i wszystko razem mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i wszystko razem mieszamy za pomocą trzepaczki. Keksówkę 12x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę na ciasto do foremki i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 50 minut do tzw. suchego patyczka.