Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto - chlebek bananowy
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1777
Polecam.
Odsłon: 508
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1777
Polecam.
Odsłon: 508
Składniki
W misce przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce rozgniatamy banany przy użyciu widelca. Dodajemy jajko, olej i cukier i wszystko razem mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i wszystko razem mieszamy za pomocą trzepaczki. Keksówkę 12x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę na ciasto do foremki i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 50 minut do tzw. suchego patyczka.