Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto - chlebek bananowy
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16872
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24042
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16872
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24042
Składniki
W misce przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce rozgniatamy banany przy użyciu widelca. Dodajemy jajko, olej i cukier i wszystko razem mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i wszystko razem mieszamy za pomocą trzepaczki. Keksówkę 12x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę na ciasto do foremki i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 50 minut do tzw. suchego patyczka.