Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli brakuje ci pomysłów na wykorzystanie dyni, to polecam przepis na pyszne bułeczki cynamonowe z dynią. Te drożdżowe ślimaczki są delikatne i puszyste o pięknym, słonecznym kolorze dyni.
Wszystkie składniki na ciasto, oprócz masła, wrzucić do miski.
Wyrobić ręcznie lub za pomocą miksera na elastyczne ciasto, ciasto wyrabiać przez minimum 10 minut. Pod koniec wyrabiania, do ciasta dodać rozpuszczone, wystudzone masło i wyrabiać następne 5 minut lub do połączenia składników.
Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w cieple miejsce na 1 godzinę, do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnice podsypana mąką i rozwałkować na prostokąt o grubości 0.5 cm.Ciasto, z wierzchu, posmarować rozpuszczonym masłem.
Rozwałkowane ciasto posypać, na całej powierzchni, wymieszanym z cynamonem cukrem.
Ciasto, z wierzchu, posmarować rozpuszczonym masłem.
Rozwałkowane ciasto posypać, na całej powierzchni, wymieszanym z cynamonem cukrem.
Następnie ciasto zwinąć w rulon, zaczynając od długiego brzegu. Patrz film. Brzegi ciasta dobrze zlepić.
Rulon podzielić na 12, w miarę równych plastrów.
Formę do pieczenia wysmarować rozpuszczonym masłem i ułożyć na niej bułeczki, przekrojoną stroną do góry.
Bułeczki przykryć ściereczka i ponownie odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Wyrośnięte bułeczki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C przez 15 – 20 minut.
Upieczone bułeczki wyjąć z piekarnika i wystudzić.
W miseczce wymieszać składniki na pomade.
Wystudzone bulki posmarować pomadą.
Smacznego!
trochę ryżu już ugotowanego zwykle mam w lodówce, przetwory z DomowejPiwniczk...
Odsłon: 4245
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 59
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 109
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 59
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 109
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto, oprócz masła, wrzucić do miski. Wyrobić ręcznie lub za pomocą miksera na elastyczne ciasto, ciasto wyrabiać przez minimum 10 minut. Pod koniec wyrabiania, do ciasta dodać rozpuszczone, wystudzone masło i wyrabiać następne 5 minut lub do połączenia składników.
Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w cieple miejsce na 1 godzinę, do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnice podsypana mąką i rozwałkować na prostokąt o grubości 0.5 cm.Ciasto, z wierzchu, posmarować rozpuszczonym masłem. Rozwałkowane ciasto posypać, na całej powierzchni, wymieszanym z cynamonem cukrem. Ciasto, z wierzchu, posmarować rozpuszczonym masłem. Rozwałkowane ciasto posypać, na całej powierzchni, wymieszanym z cynamonem cukrem.
Następnie ciasto zwinąć w rulon, zaczynając od długiego brzegu. Patrz film. Brzegi ciasta dobrze zlepić. Rulon podzielić na 12, w miarę równych plastrów. Formę do pieczenia wysmarować rozpuszczonym masłem i ułożyć na niej bułeczki, przekrojoną stroną do góry. Bułeczki przykryć ściereczka i ponownie odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Wyrośnięte bułeczki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C przez 15 – 20 minut.
Upieczone bułeczki wyjąć z piekarnika i wystudzić. W miseczce wymieszać składniki na pomade. Wystudzone bulki posmarować pomadą. Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
chleb ziemniaczany
Pieczywo
Szybki chlebek pszenno żytni
Pieczywo
Bułeczki pszenne posypane sezamem.
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
chleb ziemniaczany
Łatwy chleb ziemniaczany z dodatkiem ziemniaczanego puree
Odsłon: 155
Szybki chlebek pszenno żytni
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 1413