Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygotowane w domu smakują rewelacyjnie i nie są nafaszerowane żadnymi sztucznymi spulchniaczami. Robię je ze świeżo przygotowanego ciasta a mój specjalny sposób sprawia że mają chrupiącą skórkę. Zróbcie dokładnie w ten sam sposób co ja a przekonacie się jakie są pyszne.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3032
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 917
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 629
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3032
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 917
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 629
Składniki
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto a następnie odstawiamy do wyrośnięcia na 40 min. Po tym czasie formujemy bułeczki i delikatnie nacinamy nożem. Odstawiamy jeszcze do wyrośnięcia na jakieś 15 min. Po tym czasie bułki spryskujemy wodą i pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym na 220°.