Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygotowane w domu smakują rewelacyjnie i nie są nafaszerowane żadnymi sztucznymi spulchniaczami. Robię je ze świeżo przygotowanego ciasta a mój specjalny sposób sprawia że mają chrupiącą skórkę. Zróbcie dokładnie w ten sam sposób co ja a przekonacie się jakie są pyszne.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 230
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2217
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 973
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 230
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2217
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 973
Składniki
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto a następnie odstawiamy do wyrośnięcia na 40 min. Po tym czasie formujemy bułeczki i delikatnie nacinamy nożem. Odstawiamy jeszcze do wyrośnięcia na jakieś 15 min. Po tym czasie bułki spryskujemy wodą i pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym na 220°.