Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygotowane w domu smakują rewelacyjnie i nie są nafaszerowane żadnymi sztucznymi spulchniaczami. Robię je ze świeżo przygotowanego ciasta a mój specjalny sposób sprawia że mają chrupiącą skórkę. Zróbcie dokładnie w ten sam sposób co ja a przekonacie się jakie są pyszne.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 155
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1517
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4431
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 155
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1517
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4431
Składniki
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto a następnie odstawiamy do wyrośnięcia na 40 min. Po tym czasie formujemy bułeczki i delikatnie nacinamy nożem. Odstawiamy jeszcze do wyrośnięcia na jakieś 15 min. Po tym czasie bułki spryskujemy wodą i pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym na 220°.