Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4800
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13021
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5761
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7329
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4800
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13021
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5761
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7329
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać sól i wymieszać. Drożdże rozpuścić w letniej wodzie i powoli wlewać do mąki.Całość delikatnie wymieszać. Następnie wsypać otręby, dodać pestki słonecznika, ponownie wszystko wymieszać.Rozczyn zostawić na 15 minut.
Ciasto włożyć do dwóch cienkich blaszek (keksówek - 30cm), wysmarowanych uprzednio margaryną. Piec około 1 godziny w 200 st. C.