Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek do zrobienia w 5 min. Przepis przyda nam się gdy skończyły nam się drożdże lub zakwas chlebowy.
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 120
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 365
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 120
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 365
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt, sól, sodę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Dodajemy ziarenka i ponownie mieszamy. Ciasto odstawiamy na pół godziny aby gluten zaczął pracować. Piekarnik nastawiamy na 200 st. Keksowkę wykładamy papierem do pieczenia. Dłonie smarujemy olejem, przekładmy ciasto do keksówki i wyrównujemy. Chlebek wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 45 min. Gorący wyjmujemy z foremki i zawijamy w ściereczkę aby skórka zmiękła a chlebek był wilgotny i nie wysechł za szybko. Zawinięty w ściereczkę zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego.