Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek do zrobienia w 5 min. Przepis przyda nam się gdy skończyły nam się drożdże lub zakwas chlebowy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 829
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5717
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4817
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1033
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 829
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 663
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5717
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4817
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1033
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt, sól, sodę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Dodajemy ziarenka i ponownie mieszamy. Ciasto odstawiamy na pół godziny aby gluten zaczął pracować. Piekarnik nastawiamy na 200 st. Keksowkę wykładamy papierem do pieczenia. Dłonie smarujemy olejem, przekładmy ciasto do keksówki i wyrównujemy. Chlebek wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 45 min. Gorący wyjmujemy z foremki i zawijamy w ściereczkę aby skórka zmiękła a chlebek był wilgotny i nie wysechł za szybko. Zawinięty w ściereczkę zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego.