Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe i wiesz z czego jest zrobione :)
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 63
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 97
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 7112
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 63
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 97
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 7112
Składniki
Wsypujemy obie mąki do miski, drożdże i dokładnie mieszamy. Wlewamy wodę/mleko, sól i cukier. Miksujemy mieszadłami do zagniatania (świderki). Składniki powinny się dobrze połączyć, a ciasto lekko się kleić. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Przekładamy do prostokątnej blachy o wymiarach 11x35x7 cm i odstawiamy na 45 minut. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220 st. C. Pięć minut przed pieczeniem wkładamy żaroodporne naczynie z wodą. Wkładamy chleb. Pieczemy 15 minut, a po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 180 stopni C. Wodę w naczyniu cały czas uzupełniamy. Jeśli chcemy mieć chrupiącą skórkę, to 10 minut przed zakończeniem pieczenia w piekarniku włączamy tylko górną grzałkę.