Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super propozycja na lunch, kolację a nawet śniadanie. Na cieplo lub na zimno.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3307
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3307
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem do płynnej konsystencji. Wlać wodę, olej, wsypać mąkę i sól i posiekaną natkę pietruszki. Wyrobić ciasto i zostawić je do podrośnięcia. Następnie ciasto podzielić na 2 części. Każdą wałkować w prostokąt, posmarować porcją chutneyu i rozłożyć na całym cieście plasterki sera. Następnie ciasto przekroić na 4 części i na każdej z nich ułożyć kiełbaski. Zwinąć w rulony i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy baton posmarować rozmąconym jajkiem i posypać czarnuszką. Zostawić je do podrośnięcia, a potem piec 25 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco.