Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super propozycja na lunch, kolację a nawet śniadanie. Na cieplo lub na zimno.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem do płynnej konsystencji. Wlać wodę, olej, wsypać mąkę i sól i posiekaną natkę pietruszki. Wyrobić ciasto i zostawić je do podrośnięcia. Następnie ciasto podzielić na 2 części. Każdą wałkować w prostokąt, posmarować porcją chutneyu i rozłożyć na całym cieście plasterki sera. Następnie ciasto przekroić na 4 części i na każdej z nich ułożyć kiełbaski. Zwinąć w rulony i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy baton posmarować rozmąconym jajkiem i posypać czarnuszką. Zostawić je do podrośnięcia, a potem piec 25 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco.