Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki (drożdżówki) z makiem idealne do szlanki mleka.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 822
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 656
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5604
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4801
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1014
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 822
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 656
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5604
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 569
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4801
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1014
Składniki
Mąki mieszamy z cukrem i drożdżami. Następnie dodajemy żółtka, mleko i rozpuszczone masło. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę.
Mak; Do garnka wlewamy zimną wodę, wsypujemy mak i gotujemy 20 minut. Odsączamy z nadmiaru wody i mielimy dwukrotnie. Białka ubijamy i mieszamy z makiem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na 4 części. Wałkujemy na prostokąty, wykładamy masę makową i zwijamy rulony. Następnie kroimy na mniejsze kawałki (3-4 cm). Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę piekarnikową, Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)