Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowo-dyniowym to idealna propozycja do szklanki mleka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Dżem; Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Dynię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Na patelnię wrzucamy masło, cukier, jabłka i dynię. Dusimy na małym ogniu aż jabłka się lekko rozpadną, około 30 minut. Studzimy.
Ciasto; Do mleka dodajemy drożdże i cukier, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto i dżem dzielimy na dwie części. Wałkujemy ciasto, smarujemy dżemem, zwijamy w rulon. Kroimy plastry około 2 cm. Wykładamy na blaszkę. To samo robimy z drugim ciastem. Posypujemy cynamonem. Pieczemy 35-40 mimut w 180 stopniach. Smacznego ;)