Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z dżemem jabłkowym to świetna propozycja do szklanki mleka na podwieczorek. Polecam.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 211
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 64
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 20
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 16
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 211
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 64
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 20
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 16
Składniki
Cukier i drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy dodajemy zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Z ciasta formujemy kuleczki, lekko spłaszczamy, wykładamy po łyżce dżemu,zlepiamy brzegi i formujemy kulkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową. Smarujemy bułeczki rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)