Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z makiem i kruszonką to świetny pomysł na kolację.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2577
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2732
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2918
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2577
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2732
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2918
Składniki
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na 2 części, następnie wałkujemy cienko na prostokąty. Wykładamy połowę masy makowej i zwijamy w rulon, to samo robimy z drugą częścią. Składniki kruszonki łączymy ze sobą. Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy kruszonką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)