Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z makiem i kruszonką to świetny pomysł na kolację.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 357
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 445
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 841
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 357
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 445
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 841
Składniki
Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejce. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn drożdżowy i pozostałe składniki, zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na 2 części, następnie wałkujemy cienko na prostokąty. Wykładamy połowę masy makowej i zwijamy w rulon, to samo robimy z drugą częścią. Składniki kruszonki łączymy ze sobą. Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy kruszonką. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)